Teknovaimoksi Kaliforniaan ilmestyy syksyllä 2019

Viimeistelen parhaillaan kirjaani, joka kertoo San Diegoon ja Piilaaksoon teknologia-alan asiantuntijamiehensä kanssa muuttaneista suomalaisnaisista. Teos raottaa teknologia-alan arvaamattomia pyörteitä puolisoiden näkökulmasta. Se kuvaa, millaisia uhrauksia miehen ura vaatii heidän vaimoiltaan ja miltä suomalainen naisihanne tuntuu rapakon takaa arvioituna.

Monien suomalaisinsinöörien parin vuoden komennus muuttui pysyväksi Yhdysvalloissa asumiseksi. Mitä se on tarkoittanut heidän perheilleen, miten vaimo ja lapset ovat sopeutuneet paikkaan, jossa rentous ja hymy yhdistyvät kovaan suorittamiseen? Miltä itsenäisestä suomalaisesta naisesta tuntuu kotiäidiksi jääminen ja omasta urasta luopuminen? Entä mitä tapahtuu silloin, kun pariskunnalle tulee avioero ja naisen on aloitettava kaikki alusta?

Teos perustuu haastatteluihin, jotka tein Kaliforniassa kesällä 2015. Kirja avaa mielenkiintoisen näkymän paitsi kalifornialaiseen elämänmenoon myös siihen, miltä Suomi näyttää täältä vuosia pois olleen ja maailman korkeateknologian mekassa eläneen silmin. Kirjan kustantaa Gaudeamus.

Edellinen sivu