AIKALAISDIAGNOOSEJA JA KOULUTUKSIA IHMISYYDEN ASIANTUNTEMUKSELLA

Olen ihmisyyden asiantuntija. Asiantuntemukseni perustuu kulttuuriantropologin koulutukseeni – antropologia on tiedettä ihmisestä. Minulla on monipuolinen työkokemus erilaisista asiakastöistä ulottuen opettajan ja kouluttajan töistä sosiaalialan sekä hotelli- ja ravintola-alan tehtäviin. Tutkimuksissani olen (syvä)haastatellut ja havainnoinut lukemattomia erilaisia ihmisiä ja muodostanut noiden kohtaamisten pohjalta itse tietoa.

Intohimoni on tuottaa aikalaisdiagnooseja elämäntavastamme ja kulttuuristamme sekä jakaa oivalluksiani eteenpäin. Popularisoin tiedettä kirjoituksissani ja toteutan koulutuksia erilaisille yleisöille ja asiakkaille. Monitieteinen ja -taitoinen yhteistyö on lempilajini, samoin kuin tieteen ja taiteen vuoropuhelu.

Miten ihmiset kommunikoivat moniaistisesti, millaista on kunnioittava kehonkieli? Mitä on eettinen kohtaaminen ja miten kohtaamisen taitoja voidaan kehittää asiakastyössä ja työyhteisössä? Millainen on suomalainen kosketuskulttuuri, millaisesta tunnehistoriasta ja sukupuoli-ihanteista se kertoo? Miten kosketusta voidaan tietoisesti hyödyntää asiakastyössä? Millaisia kehollisia taitoja vaaditaan nykyisessä työelämässä? Millaisista psyykkisistä, sosiaalisista ja teknologisista aineksista kehonkuva rakentuu?

Nämä ovat esimerkkejä aiheista, joita olen tutkinut ja joita käsittelen koulutuksissani. Ks. tarkemmin: Rautahöyhen oy.

 

Takaisin ylös